Mokkataart

Mokkataart maken

Mokkataart maken

Wil je zelf mokkataart maken? Binnen 20-30 minuten kun je hem aan je gasten serveren. Zelf mokkataart maken is een fluitje van een cent als je ons recept op gaat volgen. Je kunt het alleen maken, maar ook met de kinderen is het een groot feest als je kiest voor mokkataart maken. Zij mogen dan alles klaarmaken en jij kunt in de tussentijd alvast bekijken hoe je de oven in kunt stellen. stapsgewijs help je de kinderen dan mee en zo kunnen zij zelf de mokkataart maken. Ze zullen erg trots zijn als ze klaar zijn, maar als jij zeker wil weten hoe het mokkataart maken in zijn werk gaat, kun je ook een keer proberen hoe het gaat als zij naar school zijn. De volgende keer kun je dan samen mokkataart maken.

Ingrediënten mokkataart maken

Een mokkataart maken kan nu meteen, als je zorgt dat je de volgende ingrediënten in huis hebt

Deeg/180gram bloem 100 gram suiker
100 gram boter
2 eieren
1 pakje vanillesuiker
1 theelepel gist
Een snuifje zout
een beetje melk (ongeveer een half glas) als laatste toegevoegd

Kies je voor mokkataart maken met je kinderen? Dan kun je samen de boodschappen doen, maar dit kun je ook alleen doen als zij nog op school zitten. Maar als je graag een dagje wil vullen dan is het leuk om samen de boodschappen te doen en door te nemen of je alles hebt. Laat de kinderen maar eens in de winkel alles zoeken en vragen als zij het niet kunnen vinden. Ze leren hierdoor ook zelfstandiger te worden en je kunt als ze vragen hebben altijd helpen met mokkataart maken.

Butter cream voor mokkataart maken

Als je de butter cream voor de mokkataart gaat maken, dan heb je het volgende nodig:

250 gram boter
250 gram fijne kristalsuiker
2 eieren
koffie-extract om de smaak

Hulpmiddelen mokkataart maken

Een mokkataart maken gaat snel, maar het is fijn als je de volgende hulpmiddelen kunt gebruiken:

Theelepel
glas
thermometer
mixer

Bereidingswijze mokkataart maken

Een mokkataart maken kun je op de volgende manier doen:

  1. Je klopt de eieren met 100 gram suiker tot het mengsel bleekt.
  2. Dan kook je de overige 150 gram suiker met 45 g water tot 120 graden.
  3. Dan giet je langzaam suiker siroop over het mengsel ei / suiker en dan blijf je kloppen tot het mengsel schuimig is. Let op je kunt ook wachten tot het volledig is afgekoeld.
  4. Dan voeg je de boter toe. Dan kop je de room tot deze glad en licht is.
  5. Breng het geheel dan op smaak met rum.
  6. Je kunt het afdekken met een schijfje van de crème au beurre.
  7. Bedek dan de hele taart met crème au beurre.
  8. Dan versier je de mokkataart en is deze klaar om te serveren.

Tips mokkataart maken

Bij een mokkataart maken heb je verschillende opties. Ga je hem alleen maken of laat je het de kinderen doen of ga je samen aan de slag? Zorg er voor dat je een leeg aanrecht hebt en van tevoren samen alles klaar gaat zetten. Hierdoor kun je namelijk nog beter je eigen mokkataart maken. Breng eens wat variatie aan, je kunt namelijk alles op eigen smaak maken. Volg de ene keer jouw smaak en de andere keer de smaak van de gasten. Hierdoor kun jij iedere keer weer een andere mokkataart maken. Je kunt je eigen bakkertje worden en met verjaardagen sta je even in de keuken en dan kun je je gasten verrassen met eigen gemaakte mokkataart. Wat zullen ze allemaal genieten!